Βιομηχανικοί Αποστακτήρες

Βιομηχανικοί Άμβυκες Αποσταγματοποιίας – Ποτοποιίας Τσίπουρου – Τσικουδιάς

Ειδικοί για παραγωγή αλκοολούχων ποτών (ούζο, τζιν, βότκα, μπράντι, ουίσκι, λικερ ).

Τεχνικά χαρακτηριστικά :

Ο τύπος του υλικού:

Ηλεκτρολυτικός χαλκός 99,9% ( σφυρήλατος) εξ ολοκλήρου κατάλληλος για την επαφή με την αλκοόλη. Πιστοποιημένα υλικά με χημικές αναλύσεις σύμφωνα με το Χημείο του Κράτους.

Oι βιομηχανικοί άμβυκες που κατασκευάζουμε δύναται να είναι διαφόρων ειδών και μορφών με βάση τις ανάγκες του κάθε ενδιαφερόμενου, αλλά και την απόσταξη που θέλουμε να επιτύχουμε.

Το κάτω μέρος του άμβυκα όπου τοποθετούμε το υλικό προς απόσταξη είναι εξοπλισμένο με δείκτη θερμοκρασίας , βαλβίδα υπερπιέσεως , με τοποθετημένη ανθρωποθυρίδα φ 400 ορειχάλκινη (για φόρτωση υλικού απόσταξης) και στον πυθμένα υπάρχει ειδική κατασκευή για την έξοδο των αποβλήτων. Επίσης, υπάρχει ενσωματωμένη ανάδευση για ομοιόμορφη και καλύτερη θέρμανση του υλικού που αποστάζουμε.

Περνώντας στο πάνω μέρος του άμβυκα ( καπάκι – καμπάνα ) υπάρχει δυνατότητα κατασκευής διαφόρων σχημάτων όπως και τοποθέτηση εσωτερικά ειδικών εξαρτημάτων (πλατώ ελεγχόμενης λειτουργίας) με στόχο την απομεθυλίωση και τον διαχωρισμό των υποπροϊόντων της απόσταξης. Το καπάκι μπορεί να αποτελείται από 2 εκτονώσεις (φούσκες) για περισσότερο στροβιλισμό και ένα συμπυκνωτή ελεγχόμενης θερμοκρασίας για τον έλεγχο της επαναροής. (ΠΑΤΕΝΤΑ ΧΑΛΚΟΣ)

Στην διαδικασία κλασματικής απόσταξης με πρόσθετη στήλη επανακαθαρισμού και απομεθυλίωσης, προσαρμόζουμε τη στήλη είτε παραπλεύρως του καζανιού είτε σε βάση υπερυψωμένα για εξοικονόμηση χώρου. Η στήλη αποτελείται από πλατώ ελεγχόμενου βρασμού τα οποία και επιβλέπουμε με τα κατάλληλα διαμορφωμένα φινιστρίνια στην όψη της και ελέγχουμε με ειδικές βάνες. Πλεονεκτήματα της στήλης επανακαθαρισμού είναι ο άμεσος διαχωρισμός κεφαλών-ουρών, κλασματική απόσταξη με επιλογή όσων πλατώ θέλουμε,  μεθανόλη κάτω από το επιτρεπτό όριο της νομοθεσίας και ένα ποιοτικά καλύτερο τελικό προϊόν (απόσταγμα).

Η στήλη ψύξεως αποτελείται από κάθετους αυλούς, στην οποία στο σημείο που παίρνουμε το απόσταγμα τοποθετείται γυάλα μετρήσεως θερμοκρασίας και βαθμών αποστάγματος.

Ο άμβυκας είναι τοποθετημένος μέσα σε ειδικό φούρνο καύσης ενισχυμένο, που στο εσωτερικό του έχουμε διαμορφώσει τον σαλίγκαρο για εκμετάλλευση καυσαερίου και εξοικονόμηση καυσίμου με αποτέλεσμα την ομοιόμορφη θέρμανση του άμβυκα.

  • Προπάνιο, πετρέλαιο, ατμός, πέλλετ και πυρηνόξυλο με σύστημα inverter
    (ΠΑΤΕΝΤΑ ΧΑΛΚΟΣ).

This post is also available in: Αγγλικά